سومین همایش ملی (آنلاین) آموزش محیط زیست

دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ لغایت سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸

 
دکتر سید محمد شبیری

دکتر مژده صابری صحنه

  • آموزش محیط‌‌زیست و مبانی فلسفی، روانشناختی و جامعه شناختی
  • آموزش محیط‌‌زیست، طراحی آموزشی و تکنولوژی های یادگیری
  • آموزش محیط‌‌زیست و مخاطرات محیط‌‌زیست
  • آموزش محیط‌‌زیست و ارزش های اسلامی
  • آموزش محیط‌‌زیست و مدیریت پسماند
  • آموزش و مدیریت محیط‌‌زیست
  • محورهای ویژه:
    • آموزش محیط‌‌زیست و آلودگی هوا
    • آموزش محیط‌‌زیست و پدافند غیرعامل
    • آموزش محیط‌‌زیست و حقوق محیط‌‌زیست
    • آموزش محیط‌‌زیست و مدیریت سبز دانشگاه
    • آموزش محیط‌‌زیست و کاهش گازهای گلخانه‌ای
    • آموزش محیط‌‌زیست و دستیابی به امنیت غذایی
    • آموزش محیط‌‌زیست و انرژی‌های پاک و تجدید‌پذیر
    • آموزش محیط‌‌زیست و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی
    • آموزش محیط‌‌زیست و فناوری‌های سازگار با محیط‌‌زیست
    • آموزش مشارکتی، سازمان های مردم نهاد و مشارکت جوامع محلی
    • اطلاع رسانی، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی در خصوص تالاب ها
    • آموزش محیط‌‌زیست و دانش فضایی با تاکید بر طراحی محیط در ماهواره‌ها

تهران، مینی سیتی، بلوار ارتش، اول شهرک نفت، خیابان نخل، سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور، سالن کنفرانس حوزه ریاست (به صورت وبینار)

سومین همایش ملی آموزش محیط‌زیست با هدف ايجاد زمينه مناسب براي هم‌اندیشی و تبادل اطلاعات علمی و انتقال تجربيات و دستاوردهای پژوهشگران این حوزه، به‌منظور ارائه راهکارهایی جدید و همگام با فناوری‌های نوین علمی و آموزشی در جهت فراهم کردن زمینه انجام تحقیقات و پژوهش‌های علمی و کاربردی برای نیل به توسعه‌ی پایدار، با همکاری اساتيد دانشگاه‌ها، دانشجویان، پژوهشگران، اندیشمندان کلیه مراکز پژوهشی، متخصصان دیگر سازمان‌ها و همچنین سازمان‌های مردم‌نهاد در ۲۰ و ۲۱ آبان ماه ۹۸ برگزار شد. با توجه به گستردگی و کاربردی بودن این حوزه‌ی علمی، این كنفرانس فرصتی برای نمایش دستاوردها و توانمندی‌های علمی پژوهشگران را فراهم کرد. امید است این رویداد علمی امکان تبادل آخرین دستاوردهای مرتبط را به‌منظور بررسی عمیق تحولات پیش‌ روی را فراهم آورده و با بهره‌گیری از نتایج آن، برنامه‌ریزی لازم و کافی در جهت تکامل و توسعه علمی کشور، انجام پذیرد.

مراسم افتتاحیه

اولین سخنرانی که به صورت آنلاین برگزار شد، جناب آقای دکتر شبیری، رئیس کرسی یونسکو در آموزش محیط‌زیست و دبیر همایش، هدف از برگزاری همایش را ایجاد و ارتقاء حساسیت در افراد جامعه در مورد مسائل محیط‌زیستی اعلام نموده و گزارش مختصری از همایش‌های برگزارشده در دوره‌های قبلی (سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۶) ارائه نمودند. برای برگزاری این دوره همایش نیز از نه ماه گذشته در دو بخش مدیریت اجرائی و علمی، برنامه‌ریزی صورت گرفته و با اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم برای برگزاری این همایش به صورت آنلاین، تلاش در جهت حذف محدودیت‌های جغرافیایی و صرفه‌جویی در زمان برای شرکت در همایش و مشارکت آموزشی مسائل محیط‌زیستی و حرکت در جهت مدیریت سبز دانشگاهی بوده است. با نظرات کمیته علمی تعداد ۷۵ مقاله ارسال‌شده به همایش مورد داوری قرار گرفت که ۱۸ مقاله به صورت ارائه شفاهی و ۳۷ مقاله به صورت پوستر موردپذیرش واقع شدند.

سپس صحبت های جناب آقای دکتر محمد علی کریمی، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور به صورت آفلاین برای حضار پخش گردید. ازنقطه‌نظر ایشان مقوله محیط‌زیست و هر فعالیت در این حوزه، جزء ضرورت‌های جامعه امروزی محسوب می‌شود. وی همچنین از برگزاری این همایش ابراز امیدواری کرد که با کمک این همایش یک آموزش فراگیر به آحاد مردم با شعار شروع از خود و توجه به حقوق دیگران آغاز شود تا بتوان در سطح جامعه اصلاحات مختلف اجتماعی در زمینه محیط‌زیست به‌ویژه مدیریت پسماند، مصرف بهینه انرژی و توجه به منابع طبیعی انجام شود تا درنهایت شاهد ایران دوستدار محیط‌زیست باشیم.

سخنران بعدی جلسه به صورت آفلاین آقای دکتر حجت‌الله ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ایران با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش به صورت وبینار خواستار توجه به سواد محیط‌زیستی به عنوان یکی از ملاک‌‌های سواد از نظر یونسکو شدند. وی خاطرنشان کرد برگزاری این قبیل همایش‌ها به ارتقاء سطح سواد و همچنین سیاست‌گذاری‌های لازم جهت توسعه شهری و حفظ محیط‌زیست کمک می‌نماید.

دکتر آرش یوسفی ریاست محترم مرکز آموزش محیط‌زیست و تربیت محیط‌بان سازمان حفاظت محیط‌زیست سخنران بعدی جلسه به صورت آفلاین بودند که بیان کردند آموزش نقش مهمی در جهت رفع مشکلات محیط‌زیستی دارد. بدین‌جهت سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز با الهام از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط‌زیست بحث آموزش فرهنگ‌سازی محیط‌زیست در راستای توسعه پایدار در اولویت‌های برنامه‌های خود قرار داده است.

در ادامه دکتر اکبر رنجبر زاده دبیر هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی به بیان نظرات خود پرداختند. ازنظر ایشان برگزاری این همایش به صورت آنلاین به برقراری عدالت آموزشی کمک شایانی داشته ازاین‌جهت که امکان برقراری ارتباط برای ارائه‌دهندگان و دریافت‌کنندگان مطالب آموزشی در سراسر کشور مهیاست. وی همچنین دانشگاه پیام نور را الگویی برای سایر دانشگاه‌ها در تحقق دانشگاه سبز عنوان کردند و با توجه به اهمیت و لزوم ارتقاء جایگاه محیط‌زیست، نقش کرسی یونسکو در آموزش محیط‌زیست دانشگاه پیام نور را در مسیر پیشرفت آموزش‌های محیط‌زیستی، مؤثر و مهم دانستند.

در ادامه برنامه‌ها، آقای دکتر محمد بیرجندی مدیرکل توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت کشور و سرکارخانم دکتر شینا انصاری مدیرکل محترم محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ایفاد نمودند.

تکمیل خبر: 1398/08/30