اولین دوره مسابقه ارائه سهدقیقهای پایاننامههای دانشجویی در زمینه «آموزش محیطزیست» بهعنوان بخشی از «جشنواره ملی آموزش محیطزیست» در روز یکشنبه ششم بهمنماه 1398 همزمان با روز جهانی آموزش محیطزیست در سالن اجتماعات تصویر و رسانه ساختمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد.
در این مسابقات دانشجویان و فارغالتحصیلانی که پایاننامه آنها در زمینه آموزش محیطزیست میباشد، میبایست پایاننامه خود را طی سه دقیقه برای هیات داوران ارائه نمایند که پس از ارائه امتیازات توسط داوران، نفرات اول تا سوم مشخص و به عنوان برندگان اولین دوره مسابقه معرفی گشتند.
برنامه مسابقه پایاننامه سهدقیقهای مجموعه مسابقات بینالمللی است که به تبیین دستاوردهای پژوهشی دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد در سراسر دنیا میپردازد و هدف از آن، تشویق و کمک به رشد مهارتهای ارتباطی، علمی و زبانی دانشجویان است. شرکتکنندگان در این مسابقه باید دستاوردهای پژوهشی خود را به صورت فشرده و در طی سه دقیقه برای مخاطبان غیرمتخصص و ناآشنا بیان کنند. این برنامه نخستین بار در سال ۲۰۰۸ از سوی دانشگاه کوئینزلند استرالیا تدوین و برگزار شد و با توجه به استقبالی که از آن صورت گرفت، در سال ۲۰۱۳ در فهرست برنامههای یونیورسیتاس ۲۱ نیز قرار گرفت و دانشگاههایی از سراسر دنیا در اجرای آن به مشارکت پرداختند.
بر همین اساس و ضمن کسب مجوز از دانشگاه کوئینزلند بهعنوان صاحبامتیاز معنوی آن، قواعد و قوانین مسابقه در قالب دفترچه راهنما آماده و در اختیار کلیه متقاضیان و علاقهمندان شرکت در مسابقه قرار گرفت. بهرهمندی تنها از یک اسلاید، توجه به زمان مسابقه و استفاده از زبان بدن، داشتن اعتمادبهنفس و برقراری ارتباط مؤثر، واضح سخن گفتن، ترغیب و ایجاد شور و اشتیاق برای مخاطبین، عدم استفاده از کلمات کاملاً تخصصی، اشاره به اصلیترین نکات پایاننامه و زمانبندی صحیح برای اختصاص زمان کافی به هریک از بخشهای پایاننامه از مهمترین مواردی است که ارائهدهندگان میبایست در طول ارائه خود به آنها توجه نمایند.
این دوره از مسابقات با حضور اعضای هیات داوران آقای دکتر بابک امیدوار (دانشگاه تهران)، خانم دکتر فهیمه السادات حقیقی (دانشگاه پیام نور) و خانم دکتر فاطمه پرسته قمبوانی (دانشگاه آزاد اسلامی – واحد کرج) برگزار شد.
همچنین با توجه به ماهیت دانشگاه پیام نور مبنی بر ارائه خدمات به صورت غیرحضوری و مجازی، دو نفر از افراد به صورت غیرحضوری و مجازی ارائه کردند که میتواند از نکات قابلتوجه در این مسابقه قلمداد گردد. آئین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان با حضور آقای دکتر سید محمد شبیری رئیس کرسی یونسکو در آموزش محیطزیست و دبیر جشنواره برگزار و ضمن اعلام اسامی برگزیدگان، از کلیه شرکتکنندگان در مسابقه نیز با اهدای لوح یادبود تقدیر شد.